tiistai 29. toukokuuta 2012

Paikalliskeräyksiä!

Tässä vihdoin tietoa paikalliskeräyksistä, joita nyt ollaan järjestämässä Hyvän Mielen Sukat -nimen alla.
Arvostan kovasti, että muutkin haluavat olla organisoimassa keräystä! Jos haluat toimittaa sukkia jonkun tietyn alueen keräykseen, kannattaa olla suoraan yhteyksissä vastaavaan henkilöön. Tietysti tietojen puuttuessa vastaan sähköposteihin minkä ehdin. :)

Toivoisin järjestäjiä ilmoittamaan uusista sukista, mielellään valokuvaamaan niitä ja sitten syksymmällä raportoimaan sukkien toimittamisesta perille. On kivaa, että kaikki lukijat ja osallistujat tietävät, missä mennään.

Paikalliskeräyksiä

Tammiharjun sairaala, Raasepori
- 30-40 paria eri kokoisia sukkia
Ekåsens insamling finns nu på Facebook, under namnet "Yllesockor till välgörenhet"
Sockor -blogi
- voi ottaa yhteyttä: sanna.hellman (at) mbnet.fi

Kajaanin alue

- järjestää Kajaanin neulekerho (löytyy Facebookista)
- voi ottaa yhteyttä: minsku.haataja (at) gmail.com
- tarvitaan erityisesti pipoja ja lapasia (mutta pidetään tämä silti sukkakeräyksenä; toki voi muutakin neuloa halutessaan)

Huutoniemen sairaala, Vaasa

- lastenpsykiatrian osasto 6-12-vuotiaita
- nuorisopsykiatrian osasto 13-17-vuotiaita
- sukat viedään perille joulukuun alussa

Sadun langoilla -blogi
- yhteyshenkilö sadunlangoilla (at) gmail.com

Pitkäniemen sairaala ja TAYS:n osasto, Pirkkala

- yhteyshenkilö maarit.hilden (at) evl.fi
- seurakunnalla myös neulekahvila



Tällä päästään alkuun. Päivitän tietoja, kun saan vastaavilta henkilöiltä tarkennuksia.

Jos unohdin jonkun tai itselläsi on mielessä kohde, johon sukkia voisi toimittaa, ota ihmeessä yhteyttä.
Minä itse vastaan ainakin Ulfåsan ja Kellokosken sairaaloista, ja jos sukkia tulee todella paljon, etsitään tietysti lisää kohteita.

maanantai 28. toukokuuta 2012

Nappi viimeinkin

Minulta on kyselty nappia, jonka voisi liittää sukkahaastelinkin yhteyteen. Tässä nyt pieni yksinkertainen versio.


44 sukkaparia!









Ihania värikkäitä sukkia jo 44 paria. <3
Bloggaan toivottavasti huomenna paikalliskeräyksistä lisää!

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Totaalisen sekaisin laskuista


Viime aikoina on tullut niin paljon uusia ihania sukkia, että putosin kärryiltä montako niitä on. Meitä on kotonani kaksi ihmistä ja 31 neliötä, joten täällä en käy sukkia tarkemmin laskemaan - sen sijaan yritän ehtiä alkuviikosta vanhempieni luokse, jossa voisin laskea kaikki sukat ja ottaa niistä kuvia, kuten on toivottu.

Jaanalta tuli tällainen vinkki:

"Huomasitkos muuten että Postilla on 3.6. asti tarjous noista Smartpost-  paketeista, neljällä eurolla kaikki kotimaan paketit. Tsekkailin postin  hinnastoa ja tuo Smartpost- tarjous näyttää kannattavalta, jos on yli  250g lähetettävää."

Jos joku on siis lähettämässä juuri nyt sukkia, niin kannattaa huomioda tämä. Kiitos Jaana!

Kuten edellisessä bloggauksessa totesin, olen oman elämäni kanssa juuri nyt todella kiireinen.
Ensi viikon aikana pyrin bloggaamaan ainakin seuraavista asioista:

- Montako sukkaparia nyt on tarkalleen + kuvia!
- Paikalliset Hyvän Mielen Sukat -keräykset - näitä on jo kaksi ilmoitettu.
- Neulojien ja mainostajien blogit -listaus

Näitä siis tulossa. Kiitos paljon kaikille jo sukkia lähettäneille, ilahdutamme varmasti monia jälleen loppuvuodesta. On ollut myös ihana huomata, miten kokonaiset neulekerhot ovat lähteneet projektiin mukaan, kuten myös todella erilaiset ihmiset - nuoret, vanhat, naiset ja miehet.

maanantai 21. toukokuuta 2012

Melkein sekaisin laskuista

Sukkia tuli jälleen useammalta ihanalta neulojalta, sekä postiluukusta että Matkahuollon kautta lähetettynä. Myös toiselle sukkien vastaanottajalle (äidilleni) oli tullut kolme uutta paria.
Jos olen yhä laskuissa mukana, niin sukkia on nyt jo noin 28 paria! Joka tapauksessa jo nyt on ylitetty koko viime syksyn saldo, hurjaa.

Pahoittelen, etten ole ehtinyt vastailla kaikkiin sähköposteihin ja kommentteihin heti, sillä koko toukokuu on ollut uskomattoman kiireinen, eivätkä aikataulut näytä hellittävän. Teen kuitenkin parhaani. :)

Nautitaan auringosta ja lämmöstä ja varastoidaan niitä talven varalle - kun itsellä on hyvä olla, jaksaa auttaa myös muita.

torstai 17. toukokuuta 2012

Kolme uutta sukkaparia + 3500 blogin katselukertaa

Jälleen saapui postin mukana kolme kaunista sukkaparia, kiitos paljon! Nyt sukkia on kasassa jo 18.

Todella moni on kysellyt, mihin sukkia voi lähettää.
En kirjoita lähetysosoitetta tänne blogiin väärinkäytösten varalta, mutta sitä voi kysyä sähköpostilla silja.uusikangas@hotmail.com .

Lisäksi on kysytty, onko blogille vieläkään tehty "nappia." Ei ole, sillä en ole päässyt tietokoneelle, jossa olisi kuvankäsittelyohjelma. Jos joku haluaa sellaisen tehdä, niin se on toki sallittua. :)

Sukkia voi lähettää matkahuollon kautta / lähipostiin, jos paketti ei mahdu postilaatikosta.
Lisään kuvan jo saapuneista sukista sitten, kun a) menen vanhempieni luokse, jossa osa sukista on säilössä ja b) saan käyttööni kameran.

Jatkossa voin yrittää lisäillä kuvia saapuneista sukista, jos se kaikille neulojille on ok - itse ainakin ispiroidun uusista malleista ja väreistä todella paljon.

Tämän vuoden sukat menevät ainakin alustavasti Ulfåsan syömishäiriöosastolle sekä Kellokosken nuorisopsykiatrisille osastoille. Muutama kysely on tullut siitä, voisiko sukkia lahjoittaa eri puolelle Suomea. Logistisesti minun on hankala koordinoida sitä, mutta jos haluatte kerätä sukkia lähialueenne sairaalaan, paikallista keräystä vaan pystyyn! Voin toki mainostaa myös niitä tässä blogissa.

Näyttää vahvasti siltä, että tänä vuonna kerätään enemmän sukkia, kuin olisin ikinä uskaltanut toivoa. Olette mahtavia!

lauantai 12. toukokuuta 2012

Kiitos kehitysehdotuksista!

Hienoa, että kerrotte, kuinka kampanjaa voisi kehittää! Itse en ole mikään ammattilainen tässä, joten kaikenlaiset ideat otetaan ilolla vastaan. Paulalta tuli monta hyvää kehitysehdotusta, kuinka sukkalahjasta tulisi henkilökohtaisempi:

- sukat kiinnitteään toisiinsa 
- kiinnityskohtaan voisi laittaa joululahjapakettikortin (valmiin tai omatekemän)
- korttiin toiselle puolelle sukan koko joko itse tai jonkun muun merkitsemänä (tai arvio koosta)
- kortin toiselle puolelle teksti "Hyvää joulua" sekä kutojan etunimi.

Kiitos näistä! Tuosta sukkien toisiinsa kiinnittämisestä minun pitikin mainita. Se on pieni vaiva, mutta auttaa huomattavasti parien löytymisessä ym. Viime syksynä unohdin sanoa tästä, ja kiinnittelin sitten itse sukkia toisiinsa.

Tuo sukan koon ilmoittaminen olisi myös erittäin järkevää. Mietin jotain vastaavaa viime syksynä, mutta halusin pitää kynnyksen neuloa mahdollisimman matalana. Jos mukaan haluaa kiinnittää pienen kortin, jossa on sukkaparin koko ja mahdollisesti lyhyt tervehdyt, se on eritttäin sallittua. Mielestäni jokainen neuloja saa itse kuitenkin päättää asiasta.

Nimen kirjoittamisesta voisi linjata samoin, kuin tuosta kortistakin: jos sen haluaa laittaa, niin toki voi, mutta myös aivan anonyymina tai nimimerkillä voi sukkia lähettää.

Miltä tämä teistä kuulostaa?





perjantai 11. toukokuuta 2012

Flunssa lähtee neulomalla

Pahoittelen, ettei blogi ole pysynyt aivan ajan tasalla - kevätflunssa kaatoi jälleen vuoteeseen. Tällä viikolla  tänne saapui peräti kahdet keltaiset villasukat, vieläpä eri lähettäjiltä. Kiitos teille, lämmittää mieltä enemmän kuin kuuma mehu. :)

Päivittäin tulee yhteydenottoja, joissa kysytään, mihin sukkia voi lähettää. Laittakaa ihmeessä jatkossakin sähköpostia, niin annan osoitteen. Joku kysyi, voiko suuremman sukkaerän lähettää lähipostiin: kyllä voi, posti löytyy nimittäin viereisestä talosta. Yksi hyvä lukijalta tullut huomio on, että jotkut nuoret ovat hyvin pienijalkaisia, ja koon 36 sukat voivat olla liian suuria. Toki tätä pienempiäkin sukkia saa neuloa, kunhan eivät aivan lasten jalkoihin ole suunniteltuja.

Mitä kaikkea muuta te neulotte tai muuten käsillänne väkerrätte? Monien blogeista olenkin jo ihastellut todella kauniita käsitöitä. Itse ompelen aika vähän, mutta nyt on juhlamekko tulossa. Neulomispuolella teen mekkoon sopivaa pitsineuletakkia, ja virkkauksen ikuisuusprojektina on mummonneliöpeitto. Eniten aikaa ovat kuitenkin viimeaikoina vieneet vauvanneuleet, sillä lähipiiriin on huhuttu syntyvän pikkuinen loppuvuodesta.


perjantai 4. toukokuuta 2012

Posti toi violetit villasukat

Tähän mennessä tulleet sukat ovat olleet äitini tuttujen neulomia ja menneet siksi suoraan hänen tilavampaan asuntoonsa odottamaan joulua, mutta nyt posti toi myös minun osoitteeseeni vuoden ensimmäiset sukat! Ne ovat kauniit violetit sukat, ja uskon ja toivon tekijän olleen täynnä hyvää mieltä niitä tehdessä. Se on ehkä parasta tässä kampanjassa: villasukat ilahduttavat toivottavasti sekä antajaa että saajaa, ja tietysti myös minua. On hienoa nähdä, miten ihmiset haluavat tehdä hyvää.

Blogilla on ollut sen kuukauden olemassaolon aikana jo yli 1200 kävijää, wau! Mikä jännittävintä, kävijöitä on ollut useista eri maista, esimerkiksi 16 Yhdysvalloista.

Suurin osa kävijöistä on löytänyt tänne muista blogeista.

Kiitos ainakin

IhmeMaa
Insideout
Tippaliisa
Bereniken hius
Näpin neuleet
SatunNainen

sekä niille, jotka ovat mainostaneet haastetta missä tahansa, esimerkiksi ravelry.com:issa sekä petsien tai Novitan sivuilla.

Joku esitti hyvän idean, että tällä blogilla tulisi olla "nappi" tai pieni banneri, jonka voisi liittää mainoksen yhteyteen. Minulla ei ole tietokoneessa oiken minkäänlaista kuvankäsittelyohjelmaa, mutta jos pääsen jollekin muulle koneelle, niin voisin yrittää tehdä sellaisen. Tietysti jos joku on taitava ja nopea sellaisen tekemään, en pistä pahakseni ollenkaan. :)

Neulomisen iloa ja auringonpaistetta!