keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

108 paria kuvattuna + kolme tuli tänään postissa

Matka Lontooseen, kesäflunssa ja kesätyöt huvipuistossa ovat pitäneet pois tietokoneelta, mutta sen verran olen saanut tehtyä, että kuvasin saapuneita sukkapareja viedessäni niitä säilytykseen joulua odottamaan.  Nyt minulle on tullut sukkapareja on jo upeat 111! Lisäksi paikalliskeräyksissäkin sukkia on jo lähemmäs kolmekymmentä. Kiitos jälleen kaikille neulojille. :) Luulen, että tällä menolla saamme etsiä jälleen uuden lahjoituskohteen.












Tässä kuva siitä, kuinka äitini kanssa sukkia säilytämme. Voi näyttää ankealta, mutta on ihan kätevää, sillä yhteen pussiin menee aina kymmenen sukkaparia.


maanantai 11. kesäkuuta 2012

68 + 8 + 17 = 94 sukkaparia!

Takana ihana ViNon kesäleiri Sipoossa ja edessä pitkä viikonloppu Lontoossa. Opetin muuten leirillä ainakin neljä ihmistä virkkaamaan, ja yksi miehistä virkkasikin kokonaisen patalapun. Hienoa!

Viime viikolla posti toi jälleen kahdeksan kaunista villasukkaparia, ja tänään kävin hakemassa kokonaista 17 paria Hyvän Mielen Sukkia Helsingin keskustasta. Kiitos teille! Muutkin Helsingissä asuvat tai liikkuvat: sopii hyvin, että haen sukkia keskustan alueelta, jos et halua postittaa niitä.

Sata paria kohta kasassa, plus tietysti paikalliskeräyksiin neulotut sukkaparit. Niistä enemmän, kun määrä kasvaa ja kesä etenee.

Muutama kysely on tullut siitä, kuinka pitkään sukkia tänä vuonna kerätään. Luultavasti sukat tullaan viemään joulukuun alussa, joten alustavasti aikaa toimittaa sukkia on marraskuun loppuun. Tämä tulee tarkentumaan varmasti vielä.

Lämpöä teille, rakkaat lukijat, ja aurinkoista viikkoa!

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Hyviä ideoita ja alkukesän aikatauluja

Sain tässä taannoin seuraavanlaisen sähköpostiviestin, josta ensin ajattelin blogata alkusyksystä, mutta bloggaankin jo nyt.

"Hei Silja
Koska kohteena ovat mielenterveysongelmista kärsivät nuoret, niin arvateninkin värikkäät sukat ilahduttavat. Mutta... Mielestäni idea olisi vielä toimivampi ja mahdollisesti ilahduttavampi jos heille annetaan mahdollisuus oppia itse tekemään ja saamaan ominkäsin jotain kaunista, värikästä ja käyttökelpoista itselleen.

Ventovieraan ihmisen kanssa on myös usein helpompi jutella.
Käsittääkseni mielenterveysongelmista kärsiviltä usein puuttuu omaaloitteisuus ja voimia tarttua toimeen, joten puuhastelu ja onnistumisen ilo toisivat moninverroin iloa.

Eli kerrotaan paikkakunnat mihin sukkia on tarkoitus toimittaa ja niihin voi ilmoittautua kutomaan ja seurustelemaan halukkaiden nuorten kanssa. Samalla opastamaan kädentaitoja. Heidän tarpeensa mukaan myös pipoja (pojat) lapasia, sormikkaita, huiveja.


Kesäisin Terveisin Joulua odotellessa

Outi

outi.sauvola (at) elisanet.fi"

Aivan mahtava idea! Itselläni ei tälä hetkellä ole mahdollisuutta organisoida tällaista omien aikataulujen puitteissa, mutta jos joku haluaa tarttua toimeen ja olla itse yhteydessä oman alueensa sairaaloihin, niin antakaa mennä vaan! Olisi hienoa, jos voisitte sitten kirjoittaa pienen raportin tänne blogiin, että hyvä saa kiertää.


Tämä projekti on hyvällä tavalla karannut käsistä. Tavoitteeni oli jouluun mennessä kerätä noin 50 sukkaparia, mutta jo nyt kasassa on 68 sukkaparia! Posti toi seitsemän kaunista paria kahdelta eri lähettäjältä, ja mummoni ja hänen ystävänsä tomittivat viikonloppuna 17 paria. Kuvia tulee myöhemmin kesällä. Kiitos teille kaikille ihanaiset neulojat.


Kuten olette saattaneet huomata, en ole ehtinyt blogata ja vastailla sähköposteihin aivan niin aktiivisesti kuin olisin halunnut. Viime viikko meni lauantain juhlapäivää valmistellessa, ja nyt alkavat kesän muut aktiviteetit. Olen itse reissussa useita pätkiä kesäkuusta, ja juhannuksen jälkeen aloitankin työt huvipuistossa. Hauskaa hommaa, mutta päivät ovat pitkiä ja vapaapäivät menevät kuultavasti ulkona ennemmin kuin tietokoneen ääressä.

Pyrin bloggaamaan tänne noin kerran viikossa, ja sähköposteihin vastailen suunnilleen samaa tahta. Koettakaa kaikki nauttia kesästä, höllätä aikatauluista ja neuloa tai muuten harrastaa silloin kun huvittaa muttei yhtään enempää. Oikein paljon iloa ja aurinkoa kaikille!

Muita keräyksiä

Koon 34-35 sukat keräykseen tulossa!


Tässä linkkejä muihin neulekeräyksiin. Vinkatkaa toki tietämistänne hyväntekeväisyyskeräyksistä, kunhan ne vaan ovat käynnissä myös vuonna 2012.

Amanda-projekti - neulotaan keskosille sukkia, hattuja ja peittoja
Stytomyssyt HUS:in alueelle - pipoja syöpäpotilaille
Vastasyntyneiden pipoja / HUS, Jorvi
Nuttu - vauvanvaatteita Etiopiaan
Sivarisukka - siviilipalvelukseen meneville sukkia