perjantai 21. joulukuuta 2012

Sukat jaettu, sukkahaaste jatkuu ensi vuonna!

Olen niin innoissani! Vaikka alkuviikosta vielä tuntui, että Hyvän Mielen Sukkien jakaminen jäisi joulun jälkeiselle ajalle, toisin kävi. 526 parista (+ kahdesta, jotka tulivat vielä tällä viikolla) vain 62 jaetaan aikataulusyistä joulun jälkeen, ja niillekin sukille on jo sijoituspaikka olemassa, Hyvinkään Helppi nimittäin.

Oli aivan mieletöntä tonttuilla eri sairaaloissa sukkapussien kanssa ja nähdä, kuinka kovasti jo henkilökunta ilahtui. 50 sukkaparia meni Ulfåsan syömishäiriöosastolle, 120 paria Kellokosken nuoriso-osastoille, 70 paria Hyvinkään sairaalaan ja loput jaetuista vein HUS:in psykiatriakeskuksen toimistolle, jotka alkoivat välittömästi toimittaa niitä nuorisopsykiatrian osastoille ja joulujuhliin, joita vietettiin torstai-iltana.

Jokaisesta paikasta lähetettiin suurkiitokset teille neulojille ja kerrottiin liikuttuneina, miten mielettömän hienoa on päästä antamaan sukkia joululahjaksi nuorille, joilla ei ole elämässä kaikki asiat kunnossa. Sukkia on niin paljon, että niitä riittää myös vuodenvaihteen jälkeen tuleville nuorille. On aivan mieletön fiilis tästä keräyksestä ja teidän jokaisen työpanoksesta. Onneksi kaikki järjestyi lopulta nappiin ja ehdin toimittaa sukat jouluksi perille.

Yksi loistouutinen lisää: keräys jatkuu myös ensi vuonna! Puhuin äitini kanssa, ja hän lupasi toimia koordinaattorina käytännön työssä. Tämä tulee tarkoittamaan ainakin sitä, että ensi vuonna sukat kannattaa lähettää toiseen osoitteeseen kuin tänä vuonna, mutta tästä lisää vuodenvaihteen jälkeen.

Paljon olen oppinut tällaisen projektin organisoimisesta, ja ensi vuonna osaan hoitaa keräyksen varmasti paremmin kuin tänä vuonna. Mainittakoon nyt vielä lopuksi, että ainakin kahdessa paikassa oltiin kuultu Hyvän Mielen Sukat -keräyksestä jo ennen kuin otin sinne yhteyttä.

Käynnistän ensi vuoden keräyksen taas alkuvuodesta, kannattaa seurailla blogia ja vaikkapa hakea neulomisinspiraatioita sukkakuvista, joita täältä blogista löytyy.

Oikein ihanaa ja valoisaa joulunaikaa teille jokaiselle ja välittämisentäyteistä vuotta 2013!

Kiittäen,
Silja

11 kommenttia:

 1. Suuri kiitos sinulle projektin järjestämisestä ja jatkamisesta myös ensi vuonna. Hyvää joulua ja oikein mukavaa vuotta 2013!

  VastaaPoista
 2. Voin kuvitella tunteesi saamasi palautteen johdosta sukkia viedessäsi. Se on todella palkitsevaa ja antaa puhtia taas seuraavaa kertaa varten. (Itse olen ollut mukana sytomyssyilyssä ihan sieltä alusta asti, tammikuussa siis 3v.) On hienoa, että jaksat jatkaa ensi vuonnakin. Nyt toivotan leppoisaa joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa! Mikäs sen parempaa, kuin neuloa sukkia hyvään tarkoitukseen:) Siinä joulumieli itselläkin kohenee:)
  Todella ison urakan sait hoidettua loistavasti, kiitos siulle tästä!
  Ensi vuonna sitten uudelleen, eiköhän noita sukkia taas ala pikkuhiljaa valmistumaan.
  Ihanaa ja rauhallista joulun aikaa!

  VastaaPoista
 4. Hei! Olen töissä yhdellä osastolla, jonne sukkalahjoituksia nuorille tuli ja voin kertoa että nuoret ottivat sukat kiitollisina vastaan! Hyvää Joulua kaikille osallistuneille =)

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka hyviä uutisia kerroit! Kiitos sinulle organisoinnista ja rauhaisaa joulun aikaa! ♥

  VastaaPoista
 6. Suuren suuri kiitos näin tärkeän projektin koordinaattorille! Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Loistavaa, hienoja kuulumisia! Olet tehnyt valtavan arvokasta työtä ja minä ainakin olen innolla mukana myös ensi vuoden tempauksessa, olipa kohde mikä hyvänsä!

  Levollista joulua ja paljon virtaa tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista
 8. Ihania uutisia! Aivan kyyneleet tulvivat poskipäille... Ehdottomasti olen mukana ensi vuonnakin neulomassa nuorille sukkia, jos vain oma terveys sen antaa myöten.

  Lämmintä joulunaikaa sinulle Silja!

  VastaaPoista
 9. Sain itse omahoitajaltani juuri jouluksi ihanat ja värikkäät villasukat :) suurkiitos kaikille osallistuneille ja ajatuksella mukana olleille

  VastaaPoista
 10. Todella kiva kuulla, että sukat ovat tulleet tarpeeseen. Ihan jo innolla odotan seuraavaa projektia. Ihanan värisiä ja miten erilaisia sukkia ihmiset ovat neuloneet. Itsekin saa inspiraatioita noista kuvista :)

  VastaaPoista
 11. Sain itse juuri ihanat pitkävartiset sukat Hyvinkään Helpistä. Niistä tuli tosi hyvä mieli, todellakin hyvänmielen sukat! :) Suuri kiitos sukista sekä sinulle, että sukkien tekijälle!

  VastaaPoista