maanantai 18. helmikuuta 2013

Kolmas keräysvuosi käynnistyy!

Vuoden 2013 Hyvän Mielen Sukat -sukkakeräys käynnistyy!

Vuonna 2011 aloitin aloitin sukkakeräyksen, jonka tarkoituksena oli neuloa iloisen värisiä villasukkia nuorille mielenterveyspotilaille. Taustalla oli huoli mielenterveyspalveluiden riittävyydestä ja vaikuttavuudesta - mediassa uutisoitiin kouluammuskeluista ja koulumailmassa moni tuntui voivan todella huonosti. Mietin, miten itse voisin auttaa omalla panoksellani, ja keksin, että käsityöihmisenä voisin neuloa sukkia. Idea oli, että sukat olisivat tekijänsä näköisiä ja viestisivät symbolisesti siitä, että olemme jokainen arvokkaita sellaisena kuin olemme - ja tietysti lämmittäisivät saajansa jalkoja. Sukkakeräys käynnistyikin hyvin, ja vajaa kolmekymmentä sukkaparia toimitettiin ennen joulua Ulfåsan syömishäiriöosastolle.

Vuonna 2012 perustin sukkakeräykselle tämän blogin, ja äkkiä sana alkoikin levitä. Vuoden mittaan eri puolelle Suomea perustettiin paikalliskeräyksiä, ja yhteensä sukkia tuli noin 750 - aivan mieletön määrä! Sukkia toimitettiin psykiatrisille sairaalaosastoille ympäri Suomen. Oli mahtavaa huomata, miten tärkeä keräys oli myös niin neulojille kuin sairaaloissa työskentelevälle henkilökunnalla. Keräyksen jatkumista toivottiin moneen otteeseen.

Vuosi 2013 on toistaiseksi arvoitus, mutta tavoite olisi, että entistä useampi nuori saisi joululahjaksi ilahduttavat ja lämpimät sukat. Pienellä eleellä osoitamme, että välitämme.

Näillä lyhyillä sanoilla avaan vuoden 2013 keräyksen.
Lisäinfoa seuraa pian, sitä ennen voitte lukea viime vuoden aloitustekstin tämän linkin takaa.

Tehdään yhdessä vuoden 2013 keräyksestä vähintään yhtä onnistunut kuin viime vuoden keräyksestä!

Neulomisiin,

Silja
silja.uusikangas@hotmail.com

10 kommenttia:

 1. Onko lähetysosoite edelleen sama? Minulla on tuossa vielä nuo viime vuoden keräykseen tarkoitetut sukat, ja ehkä tänä vuonnakin tulee uusia.

  VastaaPoista
 2. Jep jep, mukana ollaan kuin peräpukama :D

  VastaaPoista
 3. Mukana ollaan. Yhdet sukatkin ovat jo tätä varten valmistuneet. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa huomata, että jaksat jatkaa hyvällä asialla. Tänä vuonna lupaan osallistua tähän, enkä vain jää haaveilemaan.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että keräys saa jatkoa! Itselläni on ollut pitkään hyvä mieli, kun sain tehdä nuorille sukkia ja toivottavasti molemmat saivat hyvän mielen, niin saaja kuin antajakin.

  VastaaPoista
 6. Mukaan taas lähden minäkin ainakin yhdellä sukkaparilla ja mainostamalla kampanjaa mm. blogissani. :)

  VastaaPoista
 7. Minullakin on jo (ainakin) yhdet sukat valmiina tähän keräykseen, eiköhän niitä synny tässä vuoden aikana lisääkin. Ihanaa, kun on sinunkaltaisiasi keräysaktiiveja!

  VastaaPoista
 8. Kiitos tämän tärkeän keräyksen ylläpidosta. Haluan itsekin osallistua tänä vuonna.

  VastaaPoista