sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Pitkästä aikaa sukka-asiaa

Hei kaikki!

Tämä kevät on ollut omassa elämässäni aika mullistava: opiskelu- ja asumiskuviot ovat menneet uusiksi ja omien voimavarojen käyttöä on pitänyt miettiä tarkkaan. Yliopiston pääsykokeet ja niihin valmistautuminen haukkasivat ison osan kevään aika- ja eneregiavaroista. Nyt on kuitenkin aika saada sukkaprojekti taas kunnolla pyörimään!

Kuten ehkä huomasitte, pyöritämme projektia nyt yhdessä äitini kanssa. Käytännössä tämä näkyy niin, että hän saattaa joskus kirjoitella tänne blogin puolelle, vaikka päävastuu on edelleen minulla. Suurin apu on kuitenkin se, että sukat lähetetään nyt suoraan niin, että äitini vastaanottaa ne - osoitteen saa kysyttyä edelleen mnulta osoitteesta silja.uusikangas [at] hotmail.com. Viime vuonna annoin sukkia lähettäville oman osoitteeni ja säilytin sukat kolmenkymmenen neliön asunnossani kunnes vein ne äitini luokse säilytykseen.

On ihanaa, kun on jälleen aikaa ja energiaa pyörittää sukkakeräystä! Jos olette seuranneet eri medioissa käytävää keskustelua, olette varmasti huomanneet, että jälleen on puhuttu nuorisotakuista, vihapuheesta ja monista muista asioista, jotka ainakin itselläni herättävät entistä kovemman halun auttaa omalla panoksellani muita.

Jos sukkakeräys ei ole aiemmin tuttu, tämän linkin takaa  voi käydä lukemassa viime vuoden aloituskirjoituksen. Pähkinänkuoressa haasteen idea on neuloa kaikenvärisiä (paitsi kokomustia tai -harmaita :) ), kaiken mallisia ja kooltaan n. 35-50 miesten ja naisten sukkia, jotka ennen joulua toimitetaan eri sairaaloihin mielenterveysongelmista kärsiville nuorille. Sukkahaaste järjestetään kolmatta kertaa, ja varsinkin viime vuonna blogin perustamisen jälkeen se oli jättimenestys: pelkästään minulle lähetettiin yli 500 paria sukkia, ja siihen päälle vielä ympäri Suomea perustettuihin paikalliskeräyksiin lähetetyt sukat.

Tänä vuonna haaste pysyy muuten samana, mutta emme välttämättä ehdi kuvata kaikkia saapuneita sukkapareja. Olisiko tämä suuri harmi? Tietysti yritän parhaani, että kuviakin tulisi, mutta en uskalla luvata - näkisin kuitenkin, että tärkeintä on mainostaa haastetta ja saada mahdollisimman paljon sukkia kerättyä. Ajattelin loppukesästä laatia haastekirjeen, jota voisi lähettää eri organisaatioihin, ja jota voisi tulostaa esim. työ- tai harrastuspaikan ilmoitustaululle. Miltä tämä kuulostaa? On myös mahdollista, että blogin ulkoasu uudistuu, mutta tästäkin lisätietoa myöhemmin.

Mielestäni kesällä rantatuolissa tai puistossa on oikein hyvää aikaa neuloa sukkia, toivottavasti tekin jaksatta pitää puikot liikkeellä. Päivittelen muutamia kertoja nyt kesän aikana ja elokuusta pyrin kirjoittamaan viikoittain. Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin, toivottavasti saadaan haasteesta samanlainen menestystarina kuin viimeksi kevään hiljaisuudesta huolimatta.

Neulomisen ja auttamisen iloa ja lämmintä kesää!

Silja

silja.uusikangas [at ] gmail.com

Ps. Käykäähän tykkäämässä myös haasteen Facebook-ryhmästä!


3 kommenttia:

  1. Minusta kaikkkia sukkia ei tarvitse esitellä kuvien kanssa, mutta välillä voisi laittaa jotain kuvaa saapuneista sukista joista muutkin voisivat ottaa inspiraatiota. Jokaisella sukkaparin neulojalla on varmasti ajatus että omat sukat ilahduttavat niiden saajaa ja kuvan julkaiseminen vain sivuseikka. Lisäksi neulomansa sukathan voi esitellä vaikka omassa blogissaan. Mukavaa että jaksatte vetää tempausta

    VastaaPoista
  2. Hieno tempaus, olen ehdottomasti mukana!

    VastaaPoista
  3. Sukkia on alkanut kertymään laatikkoon. Kohta vosiin lähetellä niitä sinnepäin. Vai voiko näitä sukkia toimittaa esim. Helsingissä keskustan alueella jonnekin? Ja olikos tänä vuonna se Smartposti-mahdollisuus? Olisi hienoa, jos tänne blogiin saisi taas muistutuksen näistä, kun sukkaväki alkaa varmasti pikkuhiljaa aktivoitua tämänkin suhteen. :)

    VastaaPoista