perjantai 22. marraskuuta 2013

Sukkien toimittamisesta + kuluneesta syksystä

Hei!

Kesällä minulla oli hienot suunnitelmat, kuinka kehitän sukkakeräystä eteenpäin, päivitän blogia säännöllisesti ja mainostan keräystä aktiivisesti. Avuksi sain äitini, mistä suuri kiitos hänelle.

Syksy - niin kuin ei muukaan vuosi - ole kuitenkaan mennyt ihan odotusteni mukaisesti. Alkuvuodesta menetin kaksi tärkeää ihmissuhdetta, lopetin koulun, hain opiskelemaan toiseen paikkaan ja pääsinkin. Kesän olin töissä uudessa paikassa, ja syksyllä aloitin yliopisto-opinnot, mikä on ollut mahtavaa mutta rankkaa. Myös äidilläni on ollut kädet täynnä työtä lähipiirin auttamisen ja vapaaehtoistyön kanssa. Voimavarat eivät ole riittäneet sukkaprojektille odotetulla tavalla.

Siitä huolimatta sukkia on kuitenkin tullut tasaisesti, kiitos siitä! Myös paikalliskeräyksistä osa on toiminut hyvin. Olen pyrkinyt vastailemaan osoitepyyntöihin, mutta jos joku pyyntö varsinkin Facebookissa on hukkunut viestitulvan sekaan, osoitetta voi tiedustella osoitteesta silja.uusikangas ( at ) gmail.com . (Muutenkin otan sukkia vastaan vielä n. kaksi viikkoa.)

Toimitan saapuneet sukat ennen joulukuun puolta väliä, hyvin todennäköisesti viimeistään 12.12. Kirjoitan tästä toki oman blogauksensa ja kerron, montko sukkaparia on tullut. Jos mahdollista, lisään myös muutaman valokuvan.

Ensi vuonna sukkaprojekti jää tauolle ainakin minun osaltani, mutta kannustan kaikkia toteuttamaan omia paikallisprojekteja ja esimerkiksi kysymään oman alueen sairaaloista, vanhain- tai lastenkodeista, ensikodeista, nuorisopoleilta ym., olisiko siellä tarvetta sukille, pipoille, vauvapeitoille tai ehkä ihan muunlaiselle avulle. Pienikin innostunut porukka voi saada paljon hyvää aikaan ilman, että kukaan koordinoi toimintaa valtakunnallisesti.

Minua saa toki kutsua erilaisiin hyväntekeväisyyskampanjoihin ja  -keräyksiin mukaan, ja varsinkin mielenterveystyöhön liittyviin kampanjoihin yritän osallistua. On ollut hienoa nähdä, miten kolmen keräysvuoden aikana sadat ihmiset ovat ilahtuneet joko neulojina tai sukkien vastaanottajina (niin nuoret kuin sairaaloiden henkilökuntakin) ja halunneet antaa oman panoksensa, jotta maailmassa olisi hieman enemmän lämpöä.

Neulomisen iloa marraskuun päiviin!

Silja

1 kommentti:

 1. Hei, touhukas tyttäreni Silja ja kaikki muutkin ihanat sukanneulojat!

  Tätä kirjoittaessani sukkia on tullut yhteensä 112 paria, ihania, värikkäitä, siististi kiinnitettyjä ja monet jopa mitattuja! Kiitos teille kaikille ihan jokaisesta silmukasta! Toimitamme ne Siljan kanssa perille ennen joulua.

  Vaikka Silja joutuukin miettimään omaa aikatauluaan uusiksi, mielestäni tyttö on tehnyt upeaa työtä ideoimalla ja organisoimalla näinkin kauan Hyvän Mielen Sukkia. Olen varma, etta idean siemen on pudonnut otolliseen maaperään, ja jokainen voi omien mahdollisuuksiensa ja voimavarojen mukaan tehdä hyvää ilman suurta järjestelmääkin. Pieni on joskus logistisesti tehokkaampaankin kuin suuri.

  Jatketaan siis hyvän mielen jakamista edelleenkin, tapoja on monia kuten tarvitsijoitakin!

  Joulunodotusterveisin,

  Siljan äiti

  VastaaPoista