sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Mitä on jo saavutettu?

Edellisessä bloggauksessa käynnistin Hyvän Mielen Sukka -kampanjan lähes samalla tekstillä kuin viime vuonna Facebookissa. Silloin kampanja otettiin hyvin vastaan, ja monet jopa opettelivat neulomaan sukan voidakseen osallistua. Vaikka mainostin tapahtumaa lähinnä sosiaalisessa mediassa, saimme syksyn aikana kasaan 26 sukkaparia eli täyden kauppakassillisen. Hienoa!

Juuri ennen joulua sukat lahjoitettiin Ulfåsan syömishäiriöosastolle. Viedessäni sukkia sain iloisen, kiitollisen mutta myös yllättyneen vastaanoton. Eräs henkilökunnan jäsen sanoi työskennelleensä sairaalassa 20 vuotta, ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun kukaan muistaa heitä sekä konkreettisesti että symbolisesti lämpimällä lahjoituksella. Sukkia riitti yli kahden osaston nuorille.

Poliitikot puhuvat, että nuorten mielenterveystyötä tulisi kehittää. Konkreettisia muutoksia tapahtuu kuitenkin hitaasti. Odottaminen turhauttaa, ja siksi voimme tarttua itse toimeen (tässä tapauksissa puikkoihin). Pienellä eleellä voimme osoittaa, että välitämme. Villasukat lämmittävät oikeasti silloin, kun maailma on kylmä.

Tänä vuonna tarkoitus olisi heittää haaste yhä useammalle neulojalle ja toivottavasti vähintään tuplata neulottujen sukkien määrä. Myös nuorten miesten sukkia kaivataan, sillä monilla psykiatrisilla pitkäaikaisosastoilla on paljon poikia ja nuoria miehiä. Tässä blogissa seuraan projektin etenemistä ja raportoin siitä, missä mennään. Kysymyksiä voi esittää kommentoimalla tai sähköpostilla. Pyrin myös laittamaan blogiin välillä myös muuta käsityöasiaa, ja niistäkin voi esittä toiveita.

Neulomisiin,

Silja

1 kommentti: