lauantai 28. huhtikuuta 2012

Hurja kommenttitulva

Muutaman päivän aikana on tullut liki kaksikymmentä kommenttia ja sähköpostia, joissa on luvattu neuloa sukkapari tai useampi kampanjaan. KIITOS teille kaikille jo etukäteen! En olisi voinut kuvitella, että näin lyhyessä ajassa niin moni löytäisi blogin.

Moni on kertonut lähipiirissään olevista nuorista, jotka ovat tarvinneet psykiatrisen sairaanhoidon palveluja, ja tämä on myös yksi omista kimmokkeistani ylläpitää Hyvän Mielen Sukat -haastetta. Nuoret ovat se sukupolvi, joka kantaa tulevaisuuden taakan; jos perusta ei ole kunnossa ja nuoret voivat pahoin, ei hyvinvointiyhteiskunta tule kestämään.

Sukkien neulominen on sekä konkreettinen että symbolinen osoitus siitä, että me välitämme.

Tässä vastauksia muutamiin usein esitettyihin kysymyksiin.

1) Mihin sukat lahjoitetaan tänä vuonna?
Lahjoituskohde riippuu sukkien määrästä ja neulojien toiveista - ehdotuksia saa esittää. Olin itse ajatellut, että jos myös miesten sukkia neulotaan, kohde voisi olla Kellokosken nuorisopskykiatrinen sairaala. Jos sukkia saadaan kasaan paljon, ne voisi jakaa Kellokosken ja Ulfåsan syömishäiriöosaston kesken. Jälkimmäinen oli lahjoituskohde viime vuonna, ja siellä 26 sukkaparia riitti kahdelle osastolle. Miltä tämä teistä kuulostaa?

2) Tarvitaanko myös lasten sukkia?
Tähän kampanjaan ei tarvita lasten sukkia ainakaan tänä vuonna, vaan paino on nuorten ja nuorten aikuisten sukissa. Naisten sukkia tarvitaan noin 36-39 -kokoisille jaloille ja miesten sukkia noin 39-46 -kokoisille jaloille. Jos tiedät muita neulomiskeräyksiä, voit laittaa siitä kommentin tai sähköpostin, ja voin kerätä tänne blogiin listaa myös muista vastaavista keräyksistä.

3) Mihin osoitteeseen sukat voi lähettää?
Minulta voi kysyä osoitteen sähköpostilla, en laita sitä blogiin väärinkäytösten varalta.

4) Voinko linkittää Hyvän Mielen Sukat -haasteen blogiini?
Totta kai! Kaikki mainostaminen on sallittua. Jos haluat, että linkitän blogisi vastavuoroisesti tänne, niin mainitse siitä kommentilla. Myös vastaavista keräyksistä voi vinkata, jolloin voin linkittää  myös niitä tähän blogiin.

Mistä muuten olette itse kuulleet haasteesta? Olisi kiinnostavaa tietää, mitä kautta sana on kulkenut näin hyvin. :)

21 kommenttia:

 1. Hieno projekti! Laitan vähän sähköpostitiedustelua lähetysosoitteesta ja postaan blogiini tänään illemmalla tästä keräyksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En löytänyt sähköpostiosoitettasi ja unohin kertoa miten löysin tänne (toisesta blogista :) )

   Poista
 2. Minä taas löysin tuon Sharewoodin kautta ihan sattumalta. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä haastekampanja ja haluan olla mukana! Vinkin siitä sain Inside Out-blogista.

  VastaaPoista
 4. Löysin haasteen Pinnin blogista ja laitoin omaan blogiini haasteen myös esille. Oman blogin kommenteissa on useampi luvannu neuloa sukkia tähän haasteeseen. Blogini saa linkittää tänne jos tahdot, ei pakko. Asiasta on postaus blogissani, jonka kopioin suoraan tästä blogista.

  VastaaPoista
 5. Vinkin sain Katjainkerin Maalla melkein kaupungissa -blogista.
  Tänään tein tästä postauksen omaankin blogiini (Satunnainen) ja eka sukkaparikin on siellä jo kuvattuna. :o)
  Tavoitteeni on tehdä sukkapari/kk, vuorotellen työille ja pojille.

  VastaaPoista
 6. Pinnin blogista minäkin tänne päädyin. :) Sellaisen pienen toiveen esittäisin, että jos sinä (tai joku muu) viitsisit taiteilla tempaukselle "napin", jonka voisi sitten liittää linkin kera blogin sivupaneeliin. Se olisi siinä sitten aina esillä ja helposti löydettävissä. :)

  VastaaPoista
 7. Ravelryssä Oranssi mainitsi keräyksestä.

  VastaaPoista
 8. Ravelrysta minäkin bongasin keräyksen ja mielenterveyteni kanssa kamppailevana päätin tähän tempaukseen osallistua, vaikkapa sitten yhden sukkaparin verran. Ja pistinpä maininnan tästä blogiini.

  VastaaPoista
 9. Löysin Myrkyttären Nurjempi puoli blogin kautta, vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta haasteelta. Osallistumiseen en uskalla vielä ainakaan suoraan lupautua, on jo niin monta työtä rivissä :)

  VastaaPoista
 10. Löysin tänne Sharewoodin kautta ja osallistun oikein mielelläni. Kyselen myöhemmin tietoa, minne sukat voi lähettää.

  VastaaPoista
 11. Mä myös mukana kyselen osoite tietoja myöhemmin

  VastaaPoista
 12. Nyt taisi löytyä kohde mihin voisin lähettää mun ylisuureksi kasvaneesta sukkavarastosta sukkia. Kysyn osoitteen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tiedon keräyksestä löysin Novitan Neulomosta

   Poista
 13. Minä sain tiedon tästä hyvästä projektista tuolta Näpin neuleista. On jo kaheksan paria sukkia valmiina. Ja siitä minkä kokoisia sukkia kannattaa neuloa, voin sanoa et on pienijalkaisia aikuisiakin. Oma likkani on 22v ja jalan koko 34, eli tosi pienet sukat menee. Eli tuo 36 on kyllä joillekin ihan liian iso. Osoitteen kun saa vielä, minne nuo sukat voi postittaa, niin hyvä on.

  VastaaPoista
 14. Tänne löysin ystäväni Facebookiin laittaman linkin kautta jo kauan sitten. Nyt linkitin tämän itse aikajanalleni ja pistin sähköpostinkin jo tulemaan. :)

  VastaaPoista
 15. Törmäsin Hepsin blogissa tähän ja vaikuttaa varsin pätevältä!
  Täytyypäs penkoa jotain ihanan räiskyvää lankaa esiin. :)

  VastaaPoista
 16. Kaveri mainosti tätä mulle FAcebookissa, kun tietää, että kudon paljon sukkia. Mainostin kampanjaa myös omassa blogissani: http://kotikapkaupungissa.blogspot.com/2012/05/villasukkahaaste.html

  VastaaPoista
 17. Tieto tuli Novita-klubin kautta. Laitoin jakoon Fasebook-sivulleni.
  Veikkaan, että tieto alkaa nyt levitä pikavauhtia :).
  Jos sukkatarjontaa tulee enemmänkin Pirkanmaalle voin toimia vaikka yhdyshenkilönä, jos esim. Martat ei lähde mukaan valtakunnallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Hienoa, jos haluat olla Pirkanmaan vastuuhenkilö. Voisitko laittaa minulle sähköpostia ja kertoa sähköpostiosoitteesi sekä mahdollisia sairaaloita, johon Pirkanmaalla sukkia voisi lahjoittaa? Niin siellä päin asuvat saisivat parhaiten tietoa alueen tilanteesta. Kiitos paljon! :)

   -Silja

   Poista
 18. Hei!

  Toimitusosoitteen voi kysyä minulta sähköpostilla silja.uusikangas (at) hotmail.com , en laita sitä tänne väärinkäytösten vuoksi.

  Mahtavaa, että niin moni on lähtenyt innoissaan mukaan. Kiitos teille! :)

  VastaaPoista